EU-debattens ekkokammer

Av - 27.8.2009 11:59

Den norske EU-debatten er til tider litt skremmende. Tirsdag kveld møttes lederne for Høyre og Senterpartiet, de to fløypartiene i medlemskapsspørsmålet. Høyre-folk er nesten like massivt for som Sp-ere er mot. Vi som ikke kunne være til stede under debatten mellom Solberg og Navarsete, kunne godt tenkt oss å se den selv på video etterpå. Dette viser seg vanskelig. Nei til EU tvitret i dag en lenke til et Se opptak av Navarsetes innledning, publisert av Senterpartiet. Når Liv Signe er ferdig, er åpenbart EU-debatten over for Sp. Ingen grunn til å høre på motpartens argumenter. Nåvel, jeg lette likevel etter mer video fra debatten, og fant bare en ikke-fungerende video på Høyres nettsider med Solbergs kommentar.

Hver side foretrekker altså å høre sin egen stemme, og bare den, i EU-saken. Dette er et symptom på noe mer, for man finner det samme i den beskjedne EU-bloggosfæren. Lenker mellom nei- og ja-blogger er nærmest ikke-eksisterende (bruk vår oversikt og sjekk selv). EU- og Europa-interesserte blogger der nei eller ja ikke er hovedtema for de fleste innlegg, er mangelvare.

Høyre er Høyre og Senterpartiet er Senterpartiet, og aldri skal de to møtes i EU-saken. Men det må gå an å etablere en felles offentlighet for EU- og Europa-spørsmål. Vi gir oss ikke så lett. I mellomtiden, for den matematiske balansens skyld, en video fra hvert ekkokammer.

Tags: , , , , , ,

2 kommentarer til “EU-debattens ekkokammer”

  1. Inge Matland says:

    Nei til EU tvitret også Høyres videostream fra debatten, så de som følger oss på Twitter kunne altså se hele debatten. Vi ønsker selvfølgelig å slippe til begge sider både når vi tvitrer og ellers. Jeg tror de som følger oss på Twitter kan bekrefte at vi linker til både ja-siden og nei-siden og alle andre som har interessante inn- og utspill om EU, EØS og Norge. 🙂

  2. Takk for oppmuntringen. Ja, jeg har lagt merke til at Nei til EU tvitrer meget aktivt. Tvitring slår tilsynelatende bedre an enn blogging blant EU-interesserte, men det burde ikke være enten-eller. Mye kan sies på 140 tegn, men av og til trengs litt flere!