Om oss

Europabloggen.no er en nyhets- og analyseorientert blogg om Europa og EU, skrevet av norske journalister og gjesteskribenter bosatt i bl.a. Berlin, Brussel og Oslo.

Vårt mål er å lage utenriksjournalistikk på en ny måte. Vi tror bloggformatet er spesielt godt egnet til dette. En blogg er fleksibel: Den tilllater både korte oppdateringer, lengre essays, kommentarer og reportasjer. Og ikke minst — den åpner for deltakelse fra brukerne og dialog med andre bloggere og nettaktører.

Bloggen ble startet av Bente Kalsnes, Dag Yngland og Olav A. Øvrebø i 2009. Vårt ønske er å gå grundigere til verks i dekningen av Europa. Norge er tettere sammenvevd med andre land enn noensinne. Ikke minst gjelder dette i forholdet til Europa. På vårt eget kontinent finner vi både våre største handelspartnere og lovgivere — mye av norsk lovgivning bestemmes av EUs institusjoner.

Disse faktaene gjenspeiles ikke alltid i norsk journalistikk. Det vil vi gjerne gjøre noe med. EU-institusjonene er viktige, men hos oss vil du finne mye mer enn bare Brussel-orientert stoff. Europa er fremfor alt preget av et enormt mangfold, og og vi vil plukke ut godbitene for dere.

Vi er interessert i samarbeid med redaksjoner om distribusjon og viderepublisering av våre artikler. Det er bare å ta kontakt, så blir vi enige om betingelsene. Bruk kontaktskjemaet.

Ta gjerne kontakt hvis du har ideer eller ønsker å skrive. Her er forfatterprofiler og -arkiver:

Faste skribenter:

Gjesteskribenter:

Twitter og Facebook
Følg oss også på Twitter: twitter.com/europablogg.

Og på Facebook: Europabloggen.no på Facebook

Overskrifter fra Europabloggen.no på ditt nettsted
Er du eller din organisasjon interessert i å vise fram klikkbare overskrifter fra Europabloggen.no på din hjemmeside? Her er widgets du kan bruke: