Lobbyist og EU-parlamentariker samtidig? Ikke noe problem

Av - 21.3.2011 15:56

Videoen viser i all sin pinlighet Ernst Strasser, EU-parlamentariker (MEP) og tidligere østerriksk innenriksminister, tilby sine tjenester som lobbyist i Brussel til to engelske “kunder”. De viste seg altså å være journalister fra Sunday Times, og i dag har Strasser gått av. Det har også Zoran Thaler, MEP fra Slovenia, som slukte det samme agnet. Tredjemann er rumenske Adrian Severin. Både Thaler og Severin er tidligere utenriksministre.

Strasser tok gladelig imot et oppdrag om å lansere et lovforslag på finansområdet. Politikeren så fram til 100.000 euro i året i honorar. Dette får han fra sine øvrige klienter, sier han i videoen. Han skal også faktisk ha engasjert seg og lagt fram det ønskede lovforslaget.

Strasser og Thaler sier begge at de har vært utsatt for en manipulasjon, og Strasser sier han skjønte dette med en gang og hadde tenkt å varsle Østerrikes politidirektør. Han fikk bare ikke tid på grunn av en tettpakket kalender!

OPPDATERING: Adrian Severin er blitt ekskludert fra den sosialdemokratiske gruppen i Parlamentet. Thaler er for øvrig også sosialdemokrat, mens Strasser er kristeligdemokrat. Saken skal granskes av Parlamentet.

Tags: , , , , , ,

Kommentarfeltet er lukket.