Landbrukspolitikk til og med barn kan forstå

Av - 23.3.2009 15:25
1375809570_33cc9b2f64_m

Mø for forenklet CAP! (Photo: Ferran, Flickr, CC)

EU er ikke kjent for å være gode til å forenkle ting, særlig ikke lover eller nye politiske forslag. Men for en gangs skyld gjør EU et unntak fra den regelen.

EUs forenklede CAP eller Common Agricultural Policy ble lagt frem i forrige uke, noe blant annet den danske landbrukskommissæren Mariann Fischer Boel skrev om i sin blogg. Her er den ordinære rapporten (pdf, 13 sider), men enda mer interessant, her er borgernes oppsummering (Citizens’ summary, pdf, 2 sider). Mulig jeg er lat eller har for mange gjøremål, jeg endte ihvertfall opp med å lese borgernes oppsummering, selv om den ordinære rapporten ikke ser så avskrekkende ut, den heller.

EU-bloggeren Julien Frisch er så begeistret over forenklingen at han slår på stortromma:

That is exactly the way I want to see EU administration to act: Keep it clear and simple. This is a good day for the EU Commission.

PS.: And because of this nice presentation of the report, I don’t even feel obliged to look through all details hoping to find something evil hidden between the lines.

For de som ikke klarer å legge det kritiske blikket til side og vil kikke EUs landbrukspolitikk etter i kortene, så har man alltids FarmSubsidy.

Norsk landbruk er ikke inkludert i EØS-avtalen, så norske bønder blir ikke direkte berørt av den forenklede CAP. Men muligens indirekte, siden en av hensiktene med denne forenklingen er ikke bare å gjøre landbruklovverket mer forståelig, men også å gjøre europeiske bønder mer konkurransedyktige på internasjonale markeder. Kanskje norske bønder merker at mer rød tape forsvinner i EU?

Tags: , , , , , ,

Kommentarfeltet er lukket.