Mladic pågrepet

Av - 26.5.2011 13:15

I anledning pågripelsen av Ratko Mladic, snart 16 år siden massakren i Srebrenica, minner vi om hva FNs krigsforbryterdomstol i Haag har tiltalt den tidligere generalen for de bosniske serberne for:

 • the direct involvement in the genocide committed after the fall of Srebrenica in July 1995;
 • the killing of close to 8,000 men and boys following the fall of this enclave;
 • the terror inflicted upon civilians during the 1992-1995 siege of Sarajevo;
 • the widespread campaign of persecutions, deportation, torture and murders during 1992 in large parts of Bosnia and Herzegovina, including infamous detention camps like Omarska, Keraterm, Manjača and Trnopolje in northwestern Bosnia and Herzegovina.

Mladic har vært etterlyst av krigsforbryterdomstolen siden 25. juli 1995.

Tags: , , , ,

3 kommentarer til “Mladic pågrepet”

 1. Hana says:

  Betyr dette at serbere er udødelige?! Ikke en eneste serber ble drept i krigen i Kroatia, Bosnia eller Kosovo? Man alikevel klarte de å drepe x antall av muslimer… Yeah, right! Prøv å google litt hva skjed med serbere i Bosnia, og hvorfor måtte de søke asyl i Serbia, mens muslimer er fortsatt i Bosnia?

  • Hei, Hana. Selvfølgelig ble mange serbere drept i krigene på Balkan. Arrestasjonen og den kommende rettssaken mot Mladic betyr da ikke at man samtidig påstår at ingen urett ble gjort mot serbere på 90-tallet? I dag sa Serbias president at landet nå kan lukke et vondt kapittel i sin historie, og at Serbias moralske troverdighet er styrket. Gjør ikke dette inntrykk?

 2. Mladic er tatt, HURRA! says:

  Hana ti still med din serbiske propaganda, folk biter ikke lengre på det tullet 😉 Ingen serbere måtte flykte til serbia, og hva så om de måtte? Dere kaller dere serbere, så det er vel i serbia dere hører hjemme. Serbia=serbernes land. På samme måte er Bosnia Bosniernes land, så det skulle vel bare mangle at de bor der?! Bosniere er heller ikke bare kun muslimer 😉 Den som ikke føler seg Bosnisk får gjerne dra til et land som der ser mer på som sitt hjem! Mladic er endelig tatt, HURRA! 🙂