Hemmelig trening av EU-diplomater

Av - 22.4.2009 11:28

Planen er at en stab av utdannede EU-diplomater skal være klare til innsats den dagen Lisboa-traktaten eventuelt blir vedtatt i alle EU-landene.

Axel Weber, direktøren i den mektige tyske Bundesbank, går hardt ut mot Brussel: EUs svar på finanskrisen kan føre til en tilbakegang i kontinentets økonomiske integrasjon (se tidligere sak om Weber).

På grunn av finanskrisen vil Universitetet på Island tilby 35 sommerkurs for arbeidsledige studenter. Nærmere 100 eksamener vil finne sted i høst slik at studentene kan fremskynde utdannelsen.

Britiske byer klare for å akseptere euro denne sommeren, for å fremme turismen.

For den hardt prøvede polske havnebyen Szczecin (Stettin på tysk) kan ikke overgangen til euro komme fort nok. Polske myndigheter vil binde zlotyen til euro senere i år som en forberedelse til muligens full innføring i 2012.

EU forbyr “livsfarlige” anorakker for barn. “Det er et mirakel at vår generasjon overlevde barndommen uten en slik lov,” uttalte en tjenestemann i EU-kommisjonen ironisk.

Ta til venstre ved Gestapo-hovedkvarteret: Utenlandske turister strømmer til “the Third Reich walking tours” i München. Selv 64 år etter krigen forbinder besøkende Tyskland med to ting, øl og Hitler. Et image forandres langsommere enn mange skulle ønske.

Tags: , , , , , , , , , ,

En kommentar til “Hemmelig trening av EU-diplomater”

  1. Jeg var en tur i München i fjor sommer og tok en Third Reich walking -tur. Mitt inntrykk var at nesten alle disse turene (særlig de til Dachau) var guidet av personer opprinnelig fra engelsktalende land.

    De brukte mye krefter og tid på å forklare turistene hvor tafatt tyskere i München-regionen har forsøkt å ta oppgjør med sin egen bakgrunn. Case in point: Sent på nittitallet ble det bygget nye leiligheter og hus vegg i vegg med konsentrasjonsleiren (vi snakker her 1 meter fra gjerdet og utsikt fra verandaen). Dette ble sett på som en sikker investering da ingen forventet leiren å bli stående særlig lenge. (Den står der enda, men visstnok på tross av lokale myndigheter som blokkerer utviklingen av et turistsenter. Senteret har vært under bygging i over 10 år nå).