Flyktningkrise etter Tunisias revolusjon

Av - 13.2.2011 16:28

Strømmen av mennesker som prøver å krysse Middelhavet til Italia og Spania i livsfarlige farkoster var nesten stoppet opp etter at de europeiske landene inngikk til dels kontroversielle avtaler med nordafrikanske land, og styrket overvåkningen. Men etter omveltningene i Tunisia har myndighetene der slappet av på vaktholdet i havnene, og nå viser følgene seg. De siste dagene har over tusen mennesker på ny tatt sjansen på å seile over til den italienske øya Lampedusa. Mange flere skal stå klare. Ett dødsfall er allerede registrert etter at en båt kantret.

Uansett hva man mener om Italias håndtering, har landet rett i at dette er et felles europeisk problem. Italias utenriksminister tar til orde for en slags Marshallplan for Nord-Afrika:

He said Europe should start thinking in longer terms about a “Marshall Plan” for affected Mediterranean countries to stimulate their economies and provide opportunities for young people so they don’t feel compelled to leave.

Tags: , , , , ,

6 kommentarer til “Flyktningkrise etter Tunisias revolusjon”

 1. Roland Pettersson says:

  Dessa obegripliga araber.
  Varför flyr araberna från Tunisien nu när dom tagit makten? Borde det inte vara tvärt om?

 2. Roland: Det kan du si, men levekårene og mulighetene for å få jobb bedrer seg vel ikke over natten selv om diktatoren er borte. Nettopp overgangsfasen fra diktatur til et mer demokratisk styre er gjerne preget av stor usikkerhet. Jeg antar det må være mye av forklaringen.

 3. Tom Pengpung says:

  Vad sägs om en Marshall plan för Sverige så inte svenska ungdomar ser sig tvugna att flytta till Norge för att hitta arbete? 😉
  Sverige har rekordstor ungdomsarbetslöshet, bara snäppet under Spanien…

  • Det er bare trevligt med alle de fräsche svenske ungdommene i Oslo. Send gjerne flere! Marshallplan er unødvendig, vår tro på svensk industri er sterk. Når oljen og fisken tar slutt snur nok “flyktningstrømmen”, skal du se.

 4. Inside Tunisia says:

  De som flykter fra Tunisia er mest sannsynlig tilhengere av den tidligere presidenten Ben Ali, kriminelle m.m. Synd at dette ikke kommer frem i media!!

  Mvh.
  INSIDE TUNISIA AND LIBYA