Bloggdugnad for å samle inn de beste ja- og nei-argumentene

Av - 20.5.2009 08:12

Europabloggen vil starte en argument-dugnad og ber deg være med på den!

JANEI

Vi er lei av at så få snakker om Norges forhold til EU, enten de er for eller mot et norsk EU-medlemskap, derfor ønsker vi å få frem de beste og skarpeste argumentene på begge sider. Vi vet at den norske EU-debatten lett går i for/mot-fellen, men vi er likevel overbevist om at dersom vi får frem de meste relevante og aktuelle argumentene, så kan vi ta (den nesten-ikke-eksisterende) norske EU-debatten ett skritt videre. Nå som Island trolig skal ha en avstemning om EU-medlemskap, aktualiserer det behovet for en norsk EU-debatt.

Vi mener Europabevegelsen og Nei til EU har en jobb å gjøre med å oppdatere sine ja– og nei-argumenter, men siden vi ikke vil vente til de gjør hjemmeleksen, så setter vi i gang bloggdugnaden. Her er noen av argumentene vi har skrevet om tidligere.

Vi ber deg derfor skrive hva du synes er de viktigste argumentene i kommentarfeltet under, og oppfordre gjerne andre til å bidra, vi ønsker mange innspill. Merk argumentene tydelig med JA eller NEI.

Oppdatering: Dersom du vil være med på et eksperiment, kan du eventuelt skrive inn argumentene dine her, i et wiki-dokument (EtherPad) vi har opprettet.  Du trenger ikke å logge inn og har muligheten til å redigere i andres argument.

Tags: , , ,

4 kommentarer til “Bloggdugnad for å samle inn de beste ja- og nei-argumentene”

 1. JA: politikk er ikke et nasjonalt anliggende

  Mange (på venstresiden) frustreres av at kapitalen har blitt grenseoverskridende uten at politikken makter å henge med. Men hvis denne bekymringen er reell, kan den bare møtes gjennom handling på internasjonale politiske arenaer. EU er en arena for internasjonal politikk, og utenforskapet er derfor ikke i tråd med Norges ambisjoner om å være en internasjonal aktør.

 2. Tonje says:

  JA.
  Jeg er ikke så veldig godt satt inn i det enda (er 19 år), men har fått inntrykk av at Norge sitter på gangen når beslutninger (som angår oss) skal tas.
  Ser at flere og flere unge er mot medlemskap. Kanskje fordi vi ikke vet? Hadde jeg ikke gått på de studiene jeg går på hadde jeg ikke hatt peiling i det hele tatt. Nei-siden er mye mer tilstede og påvirker og roper og skriker. Jeg har i hvertfall sett lite til Ja-siden.

 3. Thomas Klauset Aurdal says:

  JA:

  EU er kun et ekstra regionalt forvaltningsnivå. På samme måte som kommune, fylkes-kommune og nasjonalt nivå . Jeg har aldri forstått hvorfor spørsmålet om norsk EU medlemskap er så kontroversielt i Norge.

 4. Per Hamner says:

  Blir veldig bekymmret etter å sett litt på Lisboa Traktaten, mener at folk kaskje burde kikke litt på den før de gjør seg opp en mening, se bare til Irland var mange som ikke helt var sikker på hva de sa ja eller nei til. Eu etter Lisboa ligner mer og mer på en politi stat, ingen som tar avgjørelser ect skal bli stillt ansvarlig ect …. les lisboa traktaten så kan vi ta en ny runde. Eu slutter ikke handel med Norge vist vi ikke går in i EU, vi har for mye olje og gass til at de kan boikotte Norge eller legge mer toll på varer, det gjelder bare at våre politikere må ha litt “baller”