App mot kunnskapsunderskudd

Av - 19.9.2012 15:28

Hva vet nordmenn flest om EU og EØS? Neppe så mye som vi burde. Europautredningen ser “behov for et stort og seriøst kunnskapsløft i norsk skole om hva slags forhold Norge har til EU og hvordan man er tilknyttet og ikke tilknyttet de europeiske integrasjonsprosessene.” Samfunnsfagbøkene for videregående skole omtaler knapt EU og Norges forhold til unionen, skriver Nationen.

Erik Dales mobilapp “Made in Europe” (for Android og iPhone/iPad) er ikke laget for å avhjelpe skolens kunnskapsunderskudd om EU og Norge. Likevel er det interessant med tanke på undervisningsformål å se hvor mye informasjon som kan stappes inn i en app. For dem som vil informere seg om Europa finnes det definitivt dårligere steder å begynne. Her er basisinformasjon om institusjonene, nyheter fra utvalgte medier, audio, video og fotos fra EU-systemet, med mer.

Appen er nok heller rettet mot dem med spesiell interesse for Europa-spørsmål (som meg og leserne av denne bloggen). Og den har forbedringspotensial, for eksempel skulle jeg ønske at kalenderen hadde flere detaljer. Og hva med live video fra pressekonferanser? Men det er som det skal være: Tidlig lansering fulgt av oppgraderinger er riktig rekkefølge for digitale gründere.

Konseptet bak appen er å sammenstille informasjon fra mange kilder og gjøre et gjennomtenkt utvalg. Dette er en viktig oppgave i seg selv. Dale er for øvrig også i gang med en app for det norske politiske systemet, skåret over samme lest. Men hva med en som tar for seg nettopp forholdet Norge-EU spesifikt?

Tags: , , ,

Kommentarfeltet er lukket.