Sentralbanker gir etter for internasjonalt press

Av - 3.6.2009 11:43

Forbundskansler Angela Merkel kritiserer i kraftige ordelag det hun kaller sentralbankenes overreaksjon på finanskrisen. Ifølge Merkel kan denne overreaksjonen legge grunnlaget for mer økonomisk uro i årene som kommer.

En rettssak i Russland setter søkelyset på landets motsetningsfylte politikk ovenfor 15-20 millioner muslimske innbyggere. Myndighetene har fremmet bygging av moskeer og religiøse skoler og Putin selv har lobbet mot saudiarabiske myndigheter på vegne av russiske muslimer. Men russiske myndigheter har også forfulgt fritt tenkende muslimer, uten å bry seg om de bryter menneskerettighetene i prosessen.

Røykeforbudet aksepteres sånn noenlunde i alle land som innfører det, utenom i Nederland. Her er motstanden stor og oppslutningen på vikende front. Hvorfor?

Hvorfor ikke legge helgen til St. Petersburg? Peter-Paulfestningen er en av byens mest legendariske attraksjoner. Her ble Russlands hovedstad grunnlagt i 1703, her ligger tsarene begravd og her ligger også en av metropolens beste sandstrender.

Iljusjin-flyet var en gang det offisielle Øst-Tysklands transportmiddel. Nå blir flyet luksushotell i Nederland og utstyres med boblebad og badstu. Men cockpitens kaldkrigdesign forblir intakt.

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarfeltet er lukket.