Baronesse Ashton av Upholland og herr Van Rompuy…

Av - 19.11.2009 22:15

Europas regjeringssjefer valgte altså Catherine Ashton til ny høyrepresentant for utenriks- og sikkerhetspolitikk, eller “utenriksminister”. Belgiske Herman Van Rompuy ble den første presidenten for Det europeiske råd.

Det har vært mye brusselologi før valget av disse to, og det blir sikkert mer. I hvert fall er det enighet om at de ikke hører til tungvekterne i europeisk politikk; for de store EU-landene er det kanskje bare en fordel. Bevisbyrden er på deres side, nå må de vise at de duger til mer enn eurokrati.

Her nøyer vi oss med en liten bloggrunde:

Vår europabloggerkollega Jon Worth var blant dem som ga fra seg et trett bloggsukk i kveld før han pakket sammen laptopen. Hvor mye mer spennende og dynamisk hadde det ikke vært med folk som Lamy-Vike Freiberga-Miliband istedenfor de to nyvalgte og herr Barroso! Julien Frisch er atskillig mer lidenskapelig i sin skuffelse:

I have just decided to learn Chinese, because the EU will definitely lose importance over the next years, and with van Rompuy and Ashton there is no hope that there is anyone to stop it. This is the end, this is definitely the end. What a sad day for Europe, for the European Union, and all its citizens.

OPPDATERING 21. november: Samme Frisch har nå summet seg og levert en omfattende oversikt over blogger-reaksjoner på valget av EU-duoen.

Tags: , ,

Kommentarfeltet er lukket.